Şeful Templeton îndeamnă investitorii să profite de oportunităţile din Grecia

| 14 iun, 2013

Preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, caută oportunităţi de afaceri în Grecia, care a devenit prima naţiune dezvoltată retrogradată la statutul de piaţă emergentă de către furnizorul de indici de referinţă şi soluţii de management al riscurilor financiare MSCI, transmite site-ul citywire.co.uk.

Reclasificarea Greciei la statutul de piaţă emergentă, în urma scăderii indicelui bursei de la Atena cu 83% din 2007, înseamnă că investitorii ar putea fi interesaţi de firmele elene, alături de cele din statele cu o creştere rapidă din Asia şi America Latină. 

Mobius a spus că nu a achiziţionat acţiuni în Grecia dar "se gândeşte la asta". "Suntem categoric interesaţi ... din păcate preţul acţiunilor încă nu a scăzut suficient în Grecia, ele nu sunt suficient de ieftine", a afirmat şeful Templeton. Acesta a sugerat că firmele privatizate din Grecia şi băncile ar putea fi pe lista sa de achiziţii. "Pur şi simplu trebuie să găsim oportunităţile adecvate", susţine Mobius. 

Grecia se confruntă cu al şaselea an de recesiune, dar ar putea reveni pe creştere anul viitor, conform estimărilor autorităţilor de la Atena.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 27 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ