Semnal de alarmă din SUA. Care este arma secretă a Rusiei împotriva României

| 29 mar, 13:28

Semnal de alarmă din Statele Unite, la adresa României. Corupţia ar trebui considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Acest flagel este folosit de Rusia pentru a-și atinge interesele, a avertizat un analist specializat în influenţa Moscovei, la un seminar organizat de ambasada Statelor Unite la Bucureşti.

Brian Whitmore, analist specializat pe Rusia la Radio Europa Liberă, consideră că, pentru a-şi atinge scopul de a provoca diviziune, Rusia alimentează corupţia, atât în estul, cât şi în vestul Europei. Iar unul dintre instrumentele folosite este spălarea banilor.

Pompând bani negri într-o economie, Moscova atrage de partea sa o parte a populaţiei din ţările-ţintă, ce va dori o îmblânzire a sancţiunilor sau care va fi mai deschisă la versiunea rusă a situaţiei, de exemplu.

,, Eu cred că noul comunism este corupţia. Eu cred că banii negri ai Kremlinului sunt noua ameninţare(...)Cred că trebuie să începem să ne uităm la corupţie ca la o problemă de securitate naţională(...) Eu cred că principala cale prin care actori externi ostili - în mod special în prezent Rusia, dar mâine ar putea fi altcineva - se infiltrează în sistemul nostru şi ne subminează instituţiile este corupţia. Corupţia este transformată într-o armă, într-un instrument'', Brian Whitmore.

Tag-uri: romania, Rusia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ