Semnificaţii istorice pentru 30 septembrie

| 30 sep, 2013

În 1931, s-a născut Dem Rădulescu, actor de teatru, film şi televiziune, profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără: seria "B.D.", "Veronica", "Primăvara bobocilor", "A doua cădere a Constantinopolului", "Secretul lui Bachus". S-a stins din viaţă în Bucureşti, pe 17 septembrie 2000.


1791 - A avut loc la Viena premiera operei „Flautul fermecat” de Mozart.

1924 - S-a născut scriitorul Truman Capote: "Harfa de iarbă", "Cu sânge rece", "Mic dejun la Tiffany" (m. 25 august 1984).

1955 - A murit, într-un accident de maşină, actorul James Dean, sex-simbol al anilor '50: "Rebel fără cauză", "La est de Eden" (n. 8 februarie 1931).

1955 - A încetat din viaţă Мihail Cehov, actor, regizor şi scriitor rus (n. 1891).

1985 - A încetat din viaţă seismologul american Charles Richter, iniţiatorul scării de magnitudine Richter (n. 1900).

2005 - Ziarul danez Jyllands-Posten a publicat 12 caricaturi ale profetului Mahomed. Una din caricaturi îl viza pe acesta cu un turban sub formă de bombă cu fitil, asociindu-l astfel pe profet cu terorismul. În religia musulmană reprezentarea profetului este interzisă.

2007 - Preafericitul Părinte Daniel a fost întronizat Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ