Senat: Oprea îşi îndeamnă colegii să voteze împotriva cererii DNA de începere a urmăririi sale penale

| 19 sep, 18:32

Senatorul Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, şi-a îndemnat colegii luni să voteze împotriva cererii Justiţiei privind începerea urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă în dosarul referitor la moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Oprea a susţinut, în timpul şedinţei plenului în care senatorii trebuie să dea un vot cu privire la această solicitare a PÎCCJ, că accidentul în care a fost implicat Gigină a fost determinat de proasta semnalizare a gropilor de pe strada Ştirbei Vodă. 

"Sunt un om care am căutat întotdeauna să îmi fac datoria. Aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că greşeala, ceea ce a determinat (accidentul - n.r.) sunt cele trei gropi, care au fost prost semnalizate, şi aici trebuie să se îndrepte ancheta. Vă rog să votaţi împotriva acestei cereri", a afirmat Gabriel Oprea. 

El a reamintit faptul că, în urma cercetărilor, a rezultat faptul că maşina cu care se deplasa avea viteza legală, existând totodată şi baza legală care permite prezenţa unui antemergător pentru deplasările unora dintre demnitari. 

"Mi se pare ceva halucinant. În seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. (...) Există baza legală pentru un antemergător. În seara respectivă, în jurul orei 19,00, aveam antemergătorul în faţă. Din cercetări rezultă că atât antemergătorul, cât şi maşina cu care mă deplasam aveau viteza legală", a precizat Oprea. 

Senatorul a ţinut să precizeze şi faptul că nu ministrul de Interne stabileşte traseul şi nici viteza de deplasare. 

"Nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă. Am trăit un coşmar", a conchis acesta. 

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ