Senat: Prevederile din Legea vânătorii referitoare la păşunat şi câini, suspendate

| 08 mar, 14:51

Plenul Senatului a adoptat marţi ordonanţa care suspendă prevederile din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic referitoare la păşunat şi numărul de câini de pază.

Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic prevede interzicerea păşunatului animalelor domestice pe terenuri agricole în perioada 6 decembrie - 24 aprilie şi limitarea numărului de câini însoţitori la trei în zonele de munte, doi în zonele de deal şi unul în zonele de câmpie. În acest număr sunt incluşi şi câinii care asigură paza stânei. 

Potrivit expunerii de motive a ordonanţei, nepromovarea proiectului de suspendare a acestor prevederi în regim de urgenţă poate avea consecinţe nefavorabile în plan economic şi social, "cu impact deosebit de grav asupra sectorului zootehnic din România". 

Liderul grupului senatorilor UDMR, Tanczos Barna, a afirmat, în plen, că ordonanţa de urgenţă (OUG 60/2015) a fost emisă de Guvern la presiunea străzii şi că nu este de acord în totalitate cu suspendarea prevederilor. Potrivit acestuia, oile trebuie să fie lăsate libere la păşunat doar pe terenurile deţinute de oieri. 

Ordonanţa, adoptată de Senat cu 73 de voturi pentru, şapte împotrivă şi cinci abţineri va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ