Senatoarea Diana Şoşoacă, amendată cu 5.000 de lei de CNCD, pentru declaraţiile la adresa secretarului de stat Raed Arafat

| 12 ian, 18:26

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, să o sancţioneze pe senatoarea Diana Şoşoacă, cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, pentru declaraţiile discriminatorii la adresa secretarului de stat Raed Arafat. Aceasta îl trimitea în declaraţii pe Raed Arafat în ţara lui şi îl numea ”trădător”.

Potrivit unui comunicat oficial, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a decis sancţionarea senatoarei Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravenţională de 5.000 de lei.

Afirmaţiile pentru care aceasta a fost sancţionată sunt, potrivit CNCD: ”De ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”.
CNCD arată că aceste declaraţii constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.
Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1, iar votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale.
De asemenea, a fost sancţionat şi Mihail Neamţu, cu avertisment contravenţional, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi, potrivit News.ro.
Afirmaţiile pentru care a fost sancţionat acesta sunt: ”vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbeşte corect română”, „sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român, care, potrivit CNCD, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ