Senatorii conservatori votează împotriva proiectului Roşia Montană

| 09 sep, 2013

Senatorii conservatori votează împotriva proiectului Roşia Montană şi solicită înfiinţarea unei companii naţionale pentru exploatarea resurselor minerale ale României, a declarat vicepreşedintele PC Tudor Barbu.

"Grupurile reunite parlamentare ale Partidului Conservator au luat decizia în ceea ce priveşte contractul şi proiectul de la Roşia Montană ca partidul să lase fiecărui parlamentar, după conştiinţă, cunoştinţă, după ce înţelege şi crede că este mai bine pentru electorat, şi pentru economia naţională şi pentru situaţia României în viitor, dar şi aici intervine un lucru extrem de important şi acesta este motivul pentru care facem această declaraţie de presă.

La nivelul grupului parlamentar de la Senat decizia este de a solicita Guvernului României şi autorităţilor din România să creeze cât mai repede premisele unei companii naţionale de exploatare a resurselor miniere începând cu Roşia Montană şi terminând cu toate bazinele aurifere şi toate zonele în care România are zăcăminte extrem de valoroase. Şi nu ne referim doar la aur, argint, ne referim la wolfram, nichel, tot ceea ce România are de exploatat şi are în cantităţi unice în Europa", a declarat Barbu la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, se respectă două lucruri extrem de importante: dorinţa firească a celor din zona Alba, din zona Roşia Montană de a munci, de a-şi hrăni copiii, de a avea bani, de a nu mai fi o rată a şomajului atât de mare, precum şi respectarea interesului naţional, de a se aduce în vistieria ţării cât mai mult din aurul, argintul, wolframul, nichelul etc., resurse pe care România le are în subsol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ