Senatorul Doina Federovici vrea ca microbuzele şcolare să poată transporta elevi şi în afara localităţilor

| 05 ian, 20:00

Senatorul social democrat Doina Federovici susţine modificarea legislaţiei care reglementează transportul elevilor cu microbuzele şcolare, transmite Agerpres.

Ea a anunţat că va depune o iniţiativă legislativă care prevede posibilitatea ca elevii care fac naveta la o unitate de învăţământ din afara localităţii de domiciliu să poată utiliza microbuzele şcolare. 

Federovici susţine că iniţiativa sa porneşte de la faptul că există o lacună în actualele acte normative care prevăd că microbuzele şcolare pot fi utilizate doar pentru transportul copiilor în interiorul comunelor, oraşelor sau municipiilor, nu şi în afara acestora. 

'În cursul ultimilor trei ani, au fost dotate de către Ministerul Dezvoltării toate administraţiile locale cu microbuze şcolare care transportă copii în interiorul localităţii. Sunt foarte mulţi copii de liceu care frecventează cursurile liceale în oraşe şi în municipii, însă nu pot utiliza microbuzele. În condiţiile în care autorităţile locale dispun de resurse financiare, este mai mult decât normal să oferim bază legală astfel încât aceşti copii să fie transportaţi către unităţile de învăţământ urbane', a afirmat Federovici. 

Parlamentarul social democrat spune că mai mulţi părinţi i-au solicitat, în timpul unor audienţe, sprijin pentru elevii navetişti la unităţile de învăţământ din afara comunelor lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ