Senatorul PNL Dian Popescu, condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare

| 28 noi, 2014

Senatorul PNL Dian Popescu a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, relatează B1 TV.

Popescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu alături de un primar al unei comune din Gorj. Potrivit procuroruilor, senatorul, împreună cu fratele său au încasat în mod ilegal suma de 154 mii lei pentru construcția unui stadion în comuna Peştişani, lucrări care nu au fost realizate. De asemenea, primarul comunei a fost trimis în judecată pentru trei fapte de corupție.

Cofrom stenogramelor depuse la dosar, banii au fost încasați chiar de Dian Popescu.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

E decizia instranței, e respectată. O voi contesta. Așteptăm motivarea. Nu este o decizie finală, așa că nu voi pleca din PNL”, a declarat Popescu pentru B1 TV. ”Sunt convins că sunt nevinovat și trebuie să convingem și judecătorii. Nu cred că voi crea un prejudiciu de imagine (n.r. partidului)”, a mai spus senatorul liberal.

Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul Tribunalului Gorj, Dian Dumitru Popescu şi fratele său, Gabriel Titus Popescu, în calitate de administratori la Maserati SRL Ţicleni, au încasat, în mod necuvenit, de la Primăria Peştişani 154.000 de lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie, care nu au fost însă realizate. 

Cei doi au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dar şi de uz de fals întrucât, la un control, au prezentat Curţii de Conturi documente care nu corespundeau realităţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ