Senatorul Valer Marian, declarat homosexual într-o notă a Securității

| 16 iul, 2013

O notă din 1985 a Securității face trimitere la orientarea homosexuală a senatorului (pe atunci procuror) Valer Marian. Acest lucru a rămas însă fără urmări privind cariera lui Valer Marian, deși era împotriva legii. Experții spun că aceasta era o metodă prin care Securitatea își racola informatorii.

Conform unui document strict secret al Securității, datat 1985, senatorul de Satu Mare Valer Marian este homosexual. Documentul, care poartă antetul Direcției de Cercetări Penale a Securității, arată că: „Alăturat vă restituim dosarul de urmărire informativă nr. 15535/1984 „ALDEA” cu mențiunea că, în cooperare cu organele dvs. în ziua de 26.03.1985, a fost cercetat informativ Marian Valer, cunoscut homosexual, care și-a recunoscut faptele”. Nota este semnată de șeful Direcției Cercetări Penale, col. Gheorghe Vasile, și este adresată Direcției a II-a a securității (Contraspionaj Economic), cu mențiunea “la 5.IV.1985 venită propunerea. Luată măsura de urmărirea lui prin mijloace specifice”.

Click pentru a vizualiza nota Securității privindu-l pe Valer Marian:

http://www.obiectiv.info/admin/media/image/201307/oar_w460/photo1_14930500.jpg

Informația a apărut inițial în presa locală, Gazeta de Nord Vest, ziar din Satu Mare, unde a fost ales senator Valer Marian. Potrivit specialiștilor în servicii secrete consultați de jurnaliști, o astfel de notă nu putea rămâne fără urmări (pe vremea aceea, homosexualitatea era pedepsită prin Codul Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani). Singura explicație pentru faptul că, în loc s-o ia în jos, cariera de procuror a lui Valer Marian a înflorit până în 1989 și chiar și după este aceea că a intrat într-o relație de colaborare cu Securitatea, care îl avea la mână cu amănuntul penal privind orientarea sa homosexuală.

Vom reveni cu amănunte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ