Senatul a adoptat tacit Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările

| 09 mai, 19:16

Senatul a adoptat tacit OUG privind interceptările, având în vedere că termenul limită de dezbatere şi vot s-a împlinit în 5 mai, a anunţat, luni, în plen, preşedintele forului legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional. 

Săptămâna trecută, şedinţa Senatului care avea pe ordinea de zi şi dezbaterea Ordonanţei a fost suspendată din lipsa cvorumului. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost prezentă atunci în plen. 

Vineri, a doua zi după împlinirea termenului de adoptare tacită, ministrul Prună s-a arătat nemulţumită de această situaţie, însă a spus că la Camera Deputaţilor, care este for decizional, va avea loc o dezbatere pe tema OUG privind interceptările, la care vor putea participa Guvernul, societatea civilă şi toţi cei interesaţi. 

"Ordonanţa adoptată de Guvern a fost pusă pe masa Senatului. Este adevărat că a primit un raport negativ de la Comisia juridică, a primit însă unanimitatea votului în Comisia pentru drepturile omului din acelaşi Senat şi a trecut de Senat, e adevărat, printr-o procedură discutabilă, pentru că nu a fost cvorum. Nu a fost cvorum şi a trecut tacit, asta este vestea proastă, vestea bună este că la Camera Deputaţilor - cameră decizională - eu sunt convinsă că acolo va avea loc o dezbatere la care şi Guvernul şi societatea civilă şi toată lumea interesată vor putea participa şi mai sper că, într-o ţară în care controlul asupra serviciilor de informaţii, oricare ar fi el, că nu avem numai SRI, avem şi SIE, se face la Parlament, eu sper ca aceste comisii de control să funcţioneze cu adevărat", a afirmat Raluca Prună la Forumul Eurosfat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ