Senatul a decis înfiinţarea unei Comisii de anchetare a abuzurilor comise asupra minorilor din centrele rezidenţiale

| 21 feb, 18:22

Senatul a adoptat, luni, hotărârea prin care este înfiinţată Comisia de anchetă a abuzurilor comisie asupra minorilor din centrele rezidenţiale.

 

Vicepreşedintele forului legislativ Alina Gorghiu a mulţumit colegilor pentru vot şi a precizat că pentru un copil care a fost abuzat, sub orice formă, este foarte greu să vorbească despre trauma lui, iar ceea ce este şi mai grav este că atunci când o face, el nu este crezut.
Astfel, Senatul a adoptat proiectul de hotărâre privind constituirea, la nivelul Senatului, a unei Comisii de anchetă pentru investigarea cazurilor de abuzuri sexuale sau a oricăror abuzuri fizice împotriva minorilor din serviciile de tip rezidenţial aflate în subordinea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC).
„E nevoie de curaj, de foarte mult curaj ca un copil-victimă a abuzului de orice fel să vorbească despre trauma sa. Şi ceea ce este mult grav, atunci când vorbesc, nu sunt crezuţi. Mulţumesc tuturor colegilor senatori care au votat azi pentru înfiinţarea acestei Comisiei de anchetă pentru investigarea abuzurilor sexuale şi de orice natură asupra copiilor din centrele de tip rezidenţial!”, a scirs Alina Gorghiu, luni pe Facebook.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ