Sens giratoriu suspendat peste centura de nord-est a Ploieştiului

| 07 aug, 2013

Un sens giratoriu suspendat, cu şapte intrări, va fi construit din fonduri europene în localitatea prahoveană Blejoi, în nordul municipiului Ploieşti, pasajul urmând să asigure fluidizarea traficului în zonă, valoarea contractului, semnat marţi la Ploieşti, fiind de peste 78 de milioane lei.

Un sens giratoriu suspendat, cu o lungime de aproape un kilometru şi cu un inel care va avea peste 280 de metri, va fi construit, în următoarea perioadă, în zona de nord a municipiului Ploieşti, în localitatea Blejoi, investiţia fiind realizată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.

Contractul aferent acestui proiect, în valoare totală de 78.595.330 de lei, a fost semnat, marţi, la Ploieşti, organizarea de şantier va începe în 20 august, iar startul lucrărilor va fi dat în 1 septembrie, urmând ca pasajul să fie finalizat, conform proiectului, într-o perioadă de 18 luni.

Contribuţia Consiliului Judeţean Prahova la acest proiect este de trei milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX că sensul giratoriu suspendat este "de importanţă naţională", întrucât prin acea zonă se face legătura cu Braşovul atunci când traficul pe DN 1 este foarte aglomerat, precizând că de această construcţie vor beneficia mai multe localităţi din Prahova.

Cosma a mai spus că sensul giratoriu va avea şapte intrări şi va asigura fluidizarea traficului rutier în zona respectivă.

Sensul giratoriu suspendat, care, potrivit proiectului, va avea o lungime de 956,86 metri şi o lungime a inelului central de 282,84 metri, va face legătura între DN 1 B Ploieşti - Buzău şi DJ 102 Ploieşti - Plopeni - Slănic, peste centura de nord-est a municipiului Ploieşti. În prezent în zonă este o intersecţie semaforizată şi este tranzitată zilnic de sute de TIR-uri.

Prin construirea acestui sens giratoriu suspendat se va asigura fluidizarea traficului rutier în special către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, dar şi spre către zona comercială din nordul municipiului Ploieşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ