Sentință amânată în dosarul Alinei Bica și al lui Dorin Cocoș

| 29 mai, 11:12

Prima sentinţă în dosarul ANRP, în care fosta şefă DIICOT, Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş sunt acuzaţi de fapte de corupţie a fost amânată pentru 12 iunie. Fostul procuror şef al DIICOT este în Costa Rica, alături de Elena Udrea, susţinând că nu poate reveni în România din cauza sănătăţii, transmite Mediafax.

 

La ultimul termen în dosarul ANRP de la ÎCCJ, în care fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, Dorin și Alin Cocoș sunt acuzați de fapte de corupție, procurorul DNA a cerut pedepse cu executare pentru toți inculpații din această cauză, cu excepția celui din urmă, pentru care a propus suspendarea.
Pentru fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, acuzată de abuz în serviciu și luare de mită, procurorul a cerut pedeapsă privativă de liberate orientată spre maximum, adică 10 ani, iar pentru Dorin Cocoș, tot pedeapsă cu executare, însă „situate în limite reduse”.
Pentru Oana Vasilescu (fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP) și Lăcrămioara Alexandru (fost vicepreşedinte al ANAF), pedepsele recomandate au fost tot cu executare, însă orientate spre minimum.
Pentru restul inculpaților, omul de afaceri Stelian Gheorghe, Crinuța Dumitrean (fost șef ANRP), fostul deputat Cătălin Teodorescu, Sergiu Ionuţ Diacomatu (fost vicepreședinte ANRP), Bogdan Dragoș (fost vicepreşedinte al ANAF) și evaluatorul Emil Nuțiu, DNA a cerut pedeapsă cu executare orientată spre maximum prevăzut de lege.
Totodată, reprezentantul Ministerului Public a mai cerut ca toți inculpații să plătească despăgubiri în valoare de aproape 300 de milioane de lei, echivalentul sumei de 69 de milioane de euro.
„Solicităm și confiscarea de la Dorin Cocoș sumei de zece milioane de euro, prețul traficului de influență”, a mai spus procurorul.
Decizia judecătorilor în acest caz nu va fi definitivă.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ