Sentința în cazul "Valiza" se va da pe 4 iunie

| 27 mai, 2013

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat cu opt zile luarea unui verdict în Dosarul Valiza, după ce luni i-au audiat pe inculpaţii Gigi Becali, Victor Piţurcă şi Teia Sponte.

Gigi Becali a fost audiat luni în Dosarul Valiza, iar procurorii au cerut magistraţilor condamnarea patronului Stelei la patru ani de închisoare, cu executare. De asemenea, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Victor Piţurcă, Teia Sponte şi Radu Gheorghe Marino la câte doi ani de închisoare cu suspendare şi a Alinei Florentina Ciul la doi ani de închisoare cu executare. În plus, DNA solicită confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, bani folosiţi de George Becali pentru premierea jucătorilor de la Universitatea Cluj-Napoca.

Procurorii şi-au încheiat pledoaria în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în Dosarul Valiza, în care principalul acuzat este patronul Stelei, Gigi Becali.

"Inculpatul George Becali nu a înţeles spiritul fotbalului. Oamenii vin la fotbal pentru performanţă şi glorie. George Becali este un personaj, care confundă legea cu morala. El nu s-a sfiit să atace instituţiile publice şi pe funcţionari. El a făcut ameninţări la adresa procurorilor şi judecătorilor", a declarat, în sala de judecată, reprezentantul DNA, citat de Agerpres.

Astfel, potrivit România TV, la finalul expunerii ei au cerut patru ani de închisoare, cu executare, pentru Gigi Becali.

Dacă magistraţii vor da curs acestei propuneri, Dosarul Valiza s-ar putea contopi cu cel al schimbului de terenuri cu MApN, în care patronul Stelei a fost condamnat la trei ani de închisoare, Becali urmând să ispăşească pedeapsa cea mai mare, adică de patru ani.

De asemenea, procurorii cer pentru Victor Piţurcă doi ani de închisoare, cu suspendare. În Dosarul Valiza mai este inclupată avocata Alina Ciul, pentru care s-au cerut doi ani de închisoare, şi Teia Sponte, pentru care s-au solicitat doi ani cu suspendare sub supraveghere, pentru complicitate.

Latifundiarul din Pipera a stat luni faţă în faţă cu judecătorii care l-au condamnat la închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Aceştia au judecat şi dosarul "Valiza" în care Becali riscă să fie condamnat pentru dare de mită.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ