Senzațional: Senatorul Valer Marian dezvăluie lovitura de closet

| 16 iul, 2013

Asistăm amuzați la un spectacol de bâlci în care modelul Dan Diaconescu naște pui vii, respectiv pe senatorul pro PP-DD Valer Marian, un mare iubitor de senzațional.

Spune-mi cu ce arme te lupți ca să-ți spun cine ești. Parafraza aceasta, în conjunctura politică actuală, nu poate trimite decât la fostul senator social-democrat, Valer Marian. Dincolo de detaliul, nu lipsit de semnificație, că el însuși pare a fi o armă în mână unui necunoscut, dar bănuit inamic al social-democraților, Valer Marian folosește instrumentarul și retorica rezervate până nu demult de alt campion necontestat al proceselor de calomnie, și anume Corneliu Vadim Tudor.

Obiectiv vorbind, dacă ar exista un partid politic bipolar, senatorul sătmărean ar avea șanse reale la cel puțin o funcție onorifică. Cel care surprindea în perioada Congresului PSD printr-un atac fără precedent și fără scrupule la adresa conducerii partidului din care făcea parte, avea să revină deunăzi, senin ca o zi de vară, printr-un mesaj curtenitor prin care încerca să-și convingă colegii din teritoriu de bunele sale intenții și, culmea, de fidelitatea sa față de PSD, al cărui membru se consideră în continuare din moment ce nu s-a înscris în niciun alt partid.

”Mă consider în continuare membru PSD” afirma la data respectivă Valer Marian, încercând să participe la alegerile județene ale filialei PSD Satu Mare. Pentru a da mai multă greutate cuvintelor sale și a recăpăta ceva din credibilitatea știrbită după scandalul monstru provocat la congres, senatorul și-a dublat mesajul după rețeta una caldă, una rece, dând de înțeles viitorilor foști colegi de partid că, dacă ei nu-l vor, poate alții – în speță PP-DD – vor fi de altă părere.

Cu aceeași ocazie, pentru a-și sublinia buna sa credință, Valer Marian mai anunța și că va reclama excluderea sa din partid la Comisia Națională de Arbitraj a PSD, la Partidul Socialist European și în justiție. Cum dragostea cu forța e cea mai dificilă de obținut și cu o singură amenințare nu se face primăvară, fostul lider sătmărean încearcă să revină în forță în centrul atenției publice cu metoda sa favorită, acuzații mult prea halucinante chiar și în registrul teoriilor conspiraționiste.

Însă de data aceasta și de dragul unui meniu variat, senatorul ni-l servește acum pe Liviu Dragnea, cu un autodenunț la DNA în care povestește cum se puneau referendumul și țara la cale, la toaletă.

Deci, recapitulând, după ce vicepremierul Liviu Dragnea ateriza cu elicopterul, dădea adunarea precum liceenii, la toaletă, unde ținea un instructaj absolut ilegal despre fraudarea referendumului de anul trecut. Cam trasă de păr povestea, deși amuzantă, numai și dacă ne gândim că Dragnea ar fi putut ajunge cu mijloace mai modeste la aceste reuniuni, pentru a economisi cumva suma necesară unei locații mai răsărite, demnă de o conspirație cu o asemenea miză. Adică, să stăm strâmb și să gândim drept, cine și-ar dori să fie consemnat de istorie ca autorul unui puci finisat într-un loc unde până și regele merge pe jos?

Din această perspectivă lucrurile devin, iată, pe cât de distractive pe atât de clare și putem să înțelegem în final cum devine treaba cu recentele afinități dintre veșnic nemulțumitul Valer Marian și PPDD.

Asistăm amuzați la un spectacol de bâlci în care modelul Dan Diaconescu naște pui vii, respectiv pe senatorul pro PP-DD Valer Marian, un mare iubitor de senzațional, pe care-l împărtășește dezinteresat cu toată lumea și mai ales cu DNA, dar nu înainte să-l savureze el însuși în secret, preț de un an.

Cum se pare că senatorul a avut nevoie de un an pentru a denunța faptele vicepremierului Dragnea, ne putem aștepta ca undeva la anul, pe vremea asta, eroul atât de ridicol al poveștii noastre să se autodenunțe încă odată, pentru tăinuire. Dar, până atunci, PP-DD va fi avut destul timp să se dumirească că cel pe care-l bagi în casă cu lăutari, nu-l mai scoți nici cu jandarmi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ