Sepp Blatter: Acuzațiile de corupție au fost retrase

| 21 dec, 10:38

Joseph Blatter, președintele demisionar al FIFA, a afirmat că Federația Internațională de Fotbal a abandonat o parte dintre acuzații, între care și cea de "corupție", aduse la adresa sa în afacerea privind plata sumei de 1,8 milioane de euro către Michel Platini.

Sepp Blatter s-a referit, într-un interviu publicat duminică de ziarul elvețian Blick, la audierea sa de joi, în fața președintelui Camerei de judecată a Comisiei de Etică a FIFA, Hans-Joachim Eckert. "În special judecătorul Eckert a fost foarte corect și mi-a spus de la început: Acuzațiile de corupție au fost retrase".

Dacă într-adevăr Blatter nu mai este acuzat de corupție, el va trebui să răspundă, în schimb, pentru proastă gestionare, conflict de interesate sau chiar falsificare de conturi.

Blatter a fost suspendat provizoriu pentru 90 de zile, până la 5 ianuarie, de către Comisia de Etică a FIFA pentru "proastă gestionare și corupție", în urma plății de 1,8 milioane euro către Michel Platini, în 2011, pentru munca de consilier al lui Blatter, încheiată în 2002, fără să existe însă un contract scris.

Citește și: UEFA, de partea lui Platini. Oficialul va face apel împotriva suspendării

Elvețianul va trebui să dea, totodată, explicații în legătură cu un contract presupus păgubos pentru FIFA, referitor la drepturile de televizare pentru Cupele Mondiale din 2010 și 2014.

"La finalul audierii am avut sentimentul că justiția va prevala", a precizat Blatter, în timp ce judecata de fond este așteptată pentru luni, în cazul său și al lui Platini.

Justiția internă a FIFA l-a audiat pe Sepp Blatter joi timp de opt ore, în timp ce avocații lui Michel Platini au răspuns întrebărilor timp de nouă ore.

Elvețianul este urmărit, de asemenea, de justiția din țara sa în cele două dosare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ