SERGIU LUCINSCHI, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, va fi cercetat sub control judiciar

| 01 apr, 08:30

Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi va fi cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Potrivit procedurii, acesta se va prezenta la poliţia din Voluntari şi, timp de două luni, nu va putea să părăsească ţara. Procurorii îl acuză pe Sergiu Lucinschi că a constrâns un om de afaceri să-i dea 4 milioane de euro pentru a retrage o plângere penală. În acelaşi dosar este implicat un procuror DIICOT, dar şi un ofiţer al aceleaşi instituţii, Constantin Comăneanu, care a fost arestat preventiv. Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop este şi el sunt vizat de anchetă. 

Procurorii au descoperit că, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop și a procurorului DIICOT Tudoran Remus Jurj, au constrâns un om de afaceri, pentru a-l determina să-i remită 4.000.000 euro. Nu era vorba de o datorie, ci pentru a retrage plângerea penală formulată la D.I.I.C.O.T de către fiul fostului preşedinte moldovean. 

Sergiu Lucinschi i-a mai promis omului de afaceri că va interveni pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri dar și pentru soluționarea favorabilă a unor dosare. La data de 17 martie 2015, pentru acest „ajutor", Sergiu Lucinschi a primit dreptul de creanță asupra sumei de 2.000.000 euro, în forma unui contract fictiv de împrumut. Radu Pricop l-ar fi sprijinit în activitatea infracțională pe Sergiu Lucinschi, prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale ce face obiectul unui dosar penal și prin formularea ulterioară a mai multor soluții nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către fiul fostului preşedinte moldovean.

Procurorii mai spun că, în același context, Constantin Comăneanu, ofițer de poliție care se ocupa de acelaşi caz, i-a solicitat omului de afaceri printr-un intermediar o sumă de bani, afirmând că poate influența modul de soluționare al dosarului respectiv.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ