Sergiu Lucinschi și Radu Pricop află miercuri dacă scapă de măsura controlului judiciar

| 30 iun, 10:23

Radu Pricop şi Sergiu Lucinschi află pe 1 iulie dacă scapă de controlul judiciar. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie măsurile preventive şi vor decide miercuri dacă prelungesc măsura controlului judiciar impusă celor doi de la demararea anchetei.

Pricop şi Lucinschi junior sunt acuzaţi de procurorii DNA că au constrans un om de afaceri să le dea patru milioane de euro, pentru a retrage o plângere la DIICOT. 

Potrivit rechizitoriului DNA, într-o discuţie cu omul de afaceri Alexandru Horpoş, Sergiu Lucinschi l-a menţionat pe avocatul său, Radu Pricop, pentru a-i întări acestuia convingerea că poate influenţa cursul cauzei penale, arătând că Pricop este „persoana de încredere". 

Deşi procurorii îl acuză pe ginerele lui Traian Băsescu de instigare la fals în declaraţii, stenogramele DNA arată că dimpotrivă, Radu Pricop a încercat să evite o eventuală implicare în respectiva afacere. 

Între timp, procurorii DNA au dispus ca şi complicii lui Lucinschi să fie cercetaţi sub control judiciar. Procurorul DIICOT Tudoran Remus Jurj şi ofiţerul de poliţie Constantin Comăneanu au fost trimişi în judecată separat în 2 dosare disjunse. 

Comăneanu este acuzat că a primit 10.000 euro recompensă pentru că i-a oferit lui Lucinschi informații din dosarul său penal instrumentat de D.I.I.C.O.T, în timp ce procurorul este cercetat pentru complicitate la șantaj.

 

Citeşte şi: Ginerele lui Băsescu în dosarul de şantaj: Trebuie să-mi explicați un pic tehnicalitatea (STENOGRAME)

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ