SF transpus în practică! Televizor controlat cu PUTEREA minții

| 23 noi, 21:30

Samsung a anunțat oficial că lucrează la un software care ar permite persoanelor din fața televizoarelor să controleze dispozitivul electronic folosind doar comenzi mentale.

Tehnologia nu este nu moft, spun creatorii. Un astfel de televizor ar putea să ofere un grad ridicat de autonomie persoanelor cu dizabilități, scriu cei de la The Telegraph.

Gigantul tech sud-coreean speră că într-o zi ar putea fi folosit de persoanele cu dizabilități fizice pentru a controla cu ușurință elementele electronice fără ajutorul altor persoane.
Proiectul, numit Pontis, se desfășoară cu sprijinul Centrului de neuroprotecție al Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) din Elveția.
Samsung a prezentat recent un prototip al sistemului în timpul conferinței sale de dezvoltatori din San Francisco.
,,Putem oferi accesibilitate persoanelor care nu se pot mișca sau care au limitări extreme asupra mișcărilor lor", a spus omul de știință de la EPFL, Ricardo Chavarriaga, în cadrul comisiei.
,,Facem tehnologia mai complexă, mai inteligentă, dar nu trebuie să uităm că această tehnologie este făcută pentru a ajuta oamenii".
Sistemul utilizează o interfață pentru creier-computer (BCI) pentru a conecta vizualizatorul la televizor. BCI este alcătuită dintr-un set cu cască acoperit cu 64 de senzori și un dispozitiv de urmărire a ochilor.
Setul cu cască poate înregistra și analiza semnalele electrice create atunci când celulele creierului comunică.
Folosind datele provenite din probe de undă cerebrală, oamenii de știință pot afla cum se comportă mintea atunci când avem un gând precum ,,schimbă canalul".
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ