Sibiul va avea primul dispecerat 112 din România unde va exista și un salvamontist

| 04 noi, 16:48

Turiștii aflați în zona de munte din județul Sibiu, care au nevoie de ajutor și sună la 112, vor avea, din 1 decembrie, posibilitatea să fie sfătuiți chiar de un salvamontist, acesta fiind primul dispecerat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din România care va avea, de dimineața până seara, la ora 22.00, un dispecer salvator montan, a anunțat miercuri Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

"Pe partea de salvare montană, o să avem și partea de dispecerizare. Vreau să vă anunț că, începând cu luna decembrie, la dispeceratul integrat de la ISU o să fie și un dispecer Salvamont, o să fie un salvamontist, un salvator montan, care va prelua solicitările care provin din zona montană. (...) Este primul județ care va asigura un astfel de dispecerat", a spus Adrian David, într-o conferință de presă.

Șeful Salvamont Sibiu a explicat că dispecerul salvamontist va începe munca la 112, încă din 1 decembrie, urmând să dea sfaturi și să-i ajute pe toți turiștii sau aparținătorii acestora, care suferă accidente sau se rătăcesc în munți, în județul Sibiu.

Cele mai multe accidente se produc după ora 15.00, potrivit Salvamont Sibiu.

"Va fi în permanență, pe durata zilei, până la ora 22.00, iar în situații excepționale, când este un accident de amploare, dispecerul care a fost pe timpul zilei va rămâne la dispoziția dispeceratului și își va continua activitatea. Am făcut o analiză privind orele la care se produc accidentele. Majoritatea solicitărilor vin după ora 15.00. Cele mai multe sunt undeva între 18.00-19.00, 20.00 chiar, acolo este vârful de solicitare", a explicat Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ