Siegfried Mureşan: ”Uniunea Europeană trebuie să-i ofere Republicii Moldova ceea ce îi oferă şi Ucrainei!”

| 01 mar, 18:11

„Uniunea Europeană trebuie să ofere Republicii Moldova exact ceea ce îi oferă şi Ucrainei. Dacă oferim Ucrainei o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană, atunci trebuie să oferim exact acelaşi lucru şi Republicii Moldova, a transmis, marţi, deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova.

 

”Am văzut în ultimele zile cum Republica Moldova a acţionat coordonat cu statele membre ale Uniunii Europene pentru sprijinirea victimelor din Ucraina. A acţionat ca un stat european, în baza principiilor şi valorilor europene. Vedem, de un an de zile, cum majoritatea proeuropeană de la Chişinău implementează reformele necesare integrării europene şi doreşte o mai mare apropiere de UE. Tocmai de aceea am şi propus săptămânile trecute ca Uniunea Europeană să ofere Republicii Moldova în viitorul apropiat un statut preliminar de aderare, prin integrarea ei în piaţa unică a UE”, a scris Siegfried Mureşan într-un comunicat.
Potrivit eurodeputatului PNL, ”cu cât oferim o perspectivă mai clară de integrare europeană ţărilor care îşi doresc acest lucru, precum Ucraina şi Republica Moldova, cu atât le încurajăm mai mult să se reformeze şi să se modernizeze, iar securitatea şi stabilitatea Uniunii Europene depind de siguranţa şi stabilitatea ţărilor din Vecinătatea estică. Republica Moldova şi Ucraina sunt la fel de importante.
”Vom avea mult de lucru, sunt multe lucruri de îndeplinit, atât din partea Ucrainei şi Republicii Moldova, cât şi din partea Uniunii Europene, până la aderarea propriu-zisă a acestor ţări. Acum este momentul să spunem Moldovei şi Ucrainei că locul lor este în Uniunea Europeană. Acum este momentul să oferim ambelor ţări o perspectivă mai clară şi să începem procesul de aderare” mai spune Mureşan.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ