Sighişoara a rămas fără primar. Alegeri anticipate, în 90 de zile

| 25 noi, 2014

Prefectul de Mureş, Vasile Liviu Oprea, a emis un ordin de încetare a mandatului primarului din Sighişoara, Dorin Dăneşan (PSD), ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, în municipiu urmând să fie organizate alegeri anticipate, în termen de 90 de zile.

Prefectul de Mureş, Vasile Liviu Oprea, a declarat, marţi că a emis un ordin de încetare a mandatului primarului din Sighişoara, Dorin Dăneşan (PSD), atribuţiile acestuia urmând să fie preluate de către viceprimar, până la convocarea de alegeri anticipate, conform legii, în termen de 90 de zile.

Ordinul are la bază o hotărâre judecătorească, prin care edilul a fost condamnat, anul trecut, la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

"Am emis ordinul de încetare a mandatului primarului din Sighişoara, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti din 2013, rămasă definitivă şi irevocabilă. Ordinul devine efectiv de la comunicare. Astăzi, 25 noiembrie, a fost comunicat. Desigur, acesta poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ", a declarat Oprea.

Ordinul emis de prefectul Vasile Liviu Oprea vine la peste un an şi jumătate de la pronunţarea sentinţei, interval în care au existat mai multe controverse legate de condiţiile de încetare a mandatului primarului din Sighişoara. În acest context, liderul PSD Mureş, Vasile Gliga, a susţinut public în mai multe rânduri că nu se impune încetarea mandatului primarului din Sighişoara, întrucât acesta a fost condamnat cu suspendare.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, primarul din Sighişoara nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere legat de acest subiect.

În luna martie a anului trecut, Curtea de Apel Târgu Mureş anunţa că primarul din Sighişoara, Dorin Ioan Dăneşan, a pierdut recursul pe care l-a declarat împotriva sentinţei penale pronunţate în 22 noiembrie 2011 de Judecătoria Sighişoara, prin care era condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

În 2011, atât Dăneşan, cât şi DNA au declarat recurs la sentinţa Judecătoriei Sighişoara, iar Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, în 7 martie 2013, prin sentinţă definitivă, să caseze parţial hotărârea atacată, iar rejudecând cauza a majorat pedeapsa la doi ani de închisoare, cu suspendare, având un termen de încercare de patru ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2014
Kardoian
Prin Bantustanul Sălbatic!
Parcă am fi in Bantustanul Sălbatic, nu în România !! Şi încurcat mai scrieţi, special ca să nu se înţeleagă prea clar.

De când susţinerile publice ale unor şefi de organizaţii politice ţin loc de lege în România?!

Câte ALTE INTERESE PUBLICE au fost periclitate în perioada de un an şi jumătate cât timp colegii de partid PSD ai primarului l-au apărat în felurite moduri, nesocotind legea? Cât să mai răbdăm despotismul acestor activişti PSD care transformă judeţul în moşie personală?!

Primarul Sighişoarei Dorin Dăneşan (PSD) are o decizie judecătorească definitivă cu 2 ani de închisoare si termen de încercare de 4 ani pentru ABUZ N SERVICIU ÎMPOTRIVA INTERESELOR PUBLICE!... În loc să îl demită instantaneu, aşa cum prevede legea, prefectul de Mureş Vasile Liviu Oprea (PSD) NU EMITE un ordin de încetare a mandatului de primarului timp de 1 an şi jumătate !!

De ce nu emite?! Din 3 motive:

- Fiindcă "au existat mai multe controverse" (nu se spune la ce nivel, o decizie Unei Curţi de Apel se pune în aplicare, nu se "controversează"!);

- fiindcă un alt coleg de partid, liderul PSD jud. Mureş, Vasile Gliga, a susţinut public în mai multe rânduri "că nu se impune încetarea mandatului primarului din Sighişoara, întrucât acesta a fost condamnat cu suspendare". (Ce relevanţă are suspendarea?? Modifică ea efectele sentinţei? Legal, NU!);

- fiindcă toţi trei sunt colegi ai aceluiaş partid care taie şi spânzură în dispreţul legii.

Sunt curios CUM VA RĂSPUNDE prefectul Vasile Liviu Oprea (PSD) pentru neaplicarea legii timp de un an şi ceva... Votaţi mai departe Partidul-Stat, să nu uite să vă "dea" la 4 ani patru ani odată ulei şi zahăr într-o pungă de plastic!!
26 noi, 2014
ildy
duba
Auzi Vasile Gliga , PSD-ul a intrat la apa , cine nu intra la parnaie sa-si ia catrafusele
Nu va e rusine harcigilor ca a-ti jumulit tara 25 de ani ?!!
batuv_ar sfantu de hiene !!!
Auzi domnule , ca a fost condamnare cu suspendare !!!???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ