Sighişoara a rămas fără primar

| 10 mar, 15:57

Instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Mureş a respins luni, 9 martie 2015, ca fiind neîntemeiată, cererea lui Ioan Dorin Dăneşan (PSD), de anulare a Ordinului de revocare a sa din funcţia de primar al municipiului Sighişoara. Decizia este definitivă și revocabilă. În prezent, atribuţiile lui Dăneşan sunt preluate interimar de către viceprimarul Dan Bândea (PNL).

"Sunt dezamăgit şi nu doar de ieri. De când am primit condamnarea, fără motiv. Eu mă consider nevinovat în continuare. Spuneţi şi dumneavoastră, cum poate o persoană din cinci să fie considerată vinovată, când celelalte patru care au pus semnătura pentru prelungirea unui contract de concesiune să fie considerate nevinovate, iar eu care am pus semnătura de conformitate să fiu singurul vinovat?", spune fostul primar Dorin Dăneşan, citat de Adevărul.

Ordinul de revocare a fostul primar al municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşansa din funcţie, a fost emis de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, în luna noiembrie 2014. Asta, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Decizia definitivă și irevocabilă a fost primită de către Dorin Ioan Dăneşan în martie 2013. El a pierdut atunci recursul pe care l-a declarat împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Sighişoara, prin care era condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Deși legea îi permite lui Dăneșan să mai candideze la fotoliul de primar, atât timp cât nu i-au fost interzise drepturile electorale prin hotărârea pronunţată, acesta și-a luat gândul de la această funcție.

Data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de Guvern, la propunerea prefectului. Acestea se organizează în termen de maximum 90 de zile de la data pronunţării hotărârii instanţei, adică de luni 9 martie.

Candidaţi pentru fotoliul de primar ar putea fi actualul viceprimar Dan Eugen Bândea şi consilierul local Iulian Sîrbu, mai scrie sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ