Sigur NU ŞTIAI ASTA: Sucul de fructe este la fel de nesănătos ca o băutură cu zahăr

| 19 sep, 2014

Sucul de fructe este perceput adesea ca fiind sănătos. E de înţeles, având în vedere că este natural şi are cuvântul “fructe” în el. Cu toate acestea, ceea ce nu realizează mulţi oameni este că sucul de fructe conţine zahăr. De fapt, are tot atât zahăr şi calorii cât o băutură răcoritoare cu zahăr şi uneori chiar mai mult (1). Cantitatea redusă de vitamine şi antioxidanţi din suc nu compensează cantitatea mare de zahăr.

Sucul de fructe nu este întotdeauna ceea ce pare

Din păcate, producătorii de alimente şi băuturi nu sunt întotdeauna cinstiţi în legătură cu produsele lor. Sucul de fructe pe care îl găsim la supermarket poate să nu fie ceea ce credem că este, chiar dacă pe etichetă scrie că este: “100% pur” şi “nu este făcut din suc concentrat”.

După ce a fost stors din fructe, sucul este de obicei stocat în rezervoare masive din care s-a scos oxigenul pentru a fi păstrat în aceste condiţii un an înainte de a fi ambalat. Principala problemă cu această metodă este că are tendinţa de a elimina cea mai mare parte din aromă, astfel încât producătorii trebuie să adauge aşa-numita “aromă de ambalaj” pentru a aduce înapoi aroma pierdută în timpul procesării. 

Deci, chiar dacă vom cumpăra cele mai calitative sucuri de la supermarket, acestea sunt departe de starea lor originală. Unele dintre sucurile de proastă calitate nici nu seamănă cu sucul proaspăt stors, fiind de fapt apă dulce cu aromă de fructe.

Concluzie: sucul de fructe nu este întotdeauna ceea ce pare. Chiar şi sucurile de calitate au trecut prin metode de procesare ce au îndepărtat aroma, fiind necesar să se adauge aşa-numita “aromă de ambalaj” pentru a le aduce înapoi la starea lor iniţială.

Citeşte mai mult AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ