Simona Halep, performanță uimitoare. E fabulos ce-a reușit

| 07 aug, 18:27

Simona Halep a intrat în cea de-a 40-a săptămână în care este lider mondial și l-a egalat la acest capitol pe Ilie Năstase.

Simona Halep l-a egalat pe Ilie Năstase la numărul de săptămâni petrecute in topul mondial in tenis. Ilie Năstase, primul lider ATP din istorie, a rămas pe primul loc timp de 40 de săptămâni, în perioada 23 august 1973 - 2 iunie 1974.

La 23 august 1973, Ilie Năstase devenea primul lider mondial în topul ATP. Până în 1973, tenismenii erau departajaţi cu ajutorul unor clasamente realizate exclusiv de jurnalişti sau de reviste de specialitate.

"La momentul respectiv, nu am stat să mă felicit. Nu mă gândeam, nu am făcut mare caz. A fost chiar mai bine că n-am luat-o razna şi n-am ţinut nasul pe sus, cu toate că am reuşit să-mi păstrez poziţia până la finalul anului. Este greu să ajungi numărul 2, dar este şi mai greu să ajungi numărul 1 şi să te păstrezi în vârf”, rememora, peste ani, Ilie Năstase.

Astfel, Simona Halep va fi, incepand de luni, 13 august, jucătoarea din România cu cele mai multe săptămâni pe primul loc în clasamentul mondial.

Acum, Simona Halep ocupa locul 11 în clasamentul sportivelor all-time ce au stat cel mai mult timp pe primul loc în topul WTA.

Simona Halep, 26 de ani, este pe primul loc în clasamentul WTA, fiind urmată de Caroline Wozniacki și de Sloane Stephens.

Recent, Simona Halep a vorbit despre viitorul ei în tenis. Ea a precizat că îşi doreşte şi trofeul Fed Cup, alături de echipa României, care a revenit în Grupa Mondială.

"Îmi doresc să câştig o medalie la Olimpiadă şi trofeul Fed Cup. Nu e uşor la Fed Cup. Noi, jucătoarele de la echipă, trebuie să fim unite, să ne transmitem energie pozitivă. E greu să te adaptezi pentru că joci foarte puţin. La Fed Cup am jucat mereu bine când am fost sănătoasă. Chiar sunt recunoscătoare competiţiei, pentru că m-a ajutat să câştig la Roland Garros", a declarat Halep, într-un interviu pentru Eurosport, preluat de Mediafax.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ