Simona Halep vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

| 16 aug, 12:01

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a declarat, luni, că regretă faptul că a trebuit să renunțe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar se va pregăti pentru Olimpiada de peste patru ani, de la Tokyo.

''Am fost foarte dezamăgită că a trebuit să decid să nu merg acolo (la Rio, n. red.), dar a fost mai bine pentru sănătatea mea. Nu e ușor pentru mine să călătoresc atât de mult și să mănânc în diferite locuri, dar a fost cu siguranță o Olimpiadă excelentă pentru tenisul românesc, deoarece (Florin Mergea și Horia Tecău, n. red.) au jucat finala masculină de dublu. Sunt dezamăgită, dar mă voi pregăti pentru Tokyo! Tenisul nu e ca gimnastica la Jocurile Olimpice, dar mergi să joci pentru țara ta și câștigarea unei medalii înseamnă mult pentru orice sportiv. Am jucat deja (la Jocurile Olimpice, n. red.), la Londra, și m-am bucurat de sentimentul pe care l-am trăit acolo și la ceremonia de deschidere'', a declarat Halep, devenită a doua favorită a turneului WTA de la Cincinnati, după retragerea americancei Serena Williams.

Halep a mărturisit că a urmărit multe întreceri la Jocurile Olimpice de la Rio: ''Am văzut totul. La gimnastică, Simone (Biles) este incredibilă. L-am urmărit și pe Phelps. Știu totul acum. Am văzut și finala de la tenis, iar Monica Puig a jucat atât de bine. Am văzut ce a scris pe Twitter — stau mai mult pe Twitter în ultima vreme — cum a fost foarte motivată și încrezătoare. A fost șocant doar din pricina clasamentului, pentru că joacă foarte bine''.

Românca se gândește să schimbe ceva în pregătirea sa: ''Nu e nimic sigur, dar am ajuns la un nivel în care trebuie să schimb unele lucruri pentru a fi mai profesionistă. Trebuie să merg undeva mai cald, e mai bine pentru tenis. Cred că voi merge în decembrie, deoarece e frig în România și răcesc de fiecare dată''.

Halep s-a plâns și de felul în care este percepută în România: ''Lumea nu știe cât de mult muncesc în fiecare zi, când mă antrenez și joc chiar dacă nu mă simt bine. Ei văd doar meciurile și cred că tot ce fac e să merg la cumpărături. E drept că merg la cumpărături, dar nu atât de des''.

''Am auzit că mulți copii merg la tenis pentru mine. Cred că e un lucru bun în țara noastră, o țară mică. Cred că e bine pentru copii, deoarece astăzi stau mereu pe tablete și telefoane. Sunt copii în familia mea care au deja telefon la doi ani. Așa că mai bine le dau o rachetă de tenis în loc de telefon'', a mai spus Halep pentru site-ul turneului de la Cincinnati.

Simona Halep va juca direct în turul al doilea la Cincinnati, cu învingătoarea dintre kazaha Iulia Putințeva și germanca Annika Beck.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ