Simonis: Începând de marţi, curge termenul de 3 zile în care poate fi depusă o moţiune de cenzură

| 26 sep, 20:06

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat, în plenul Parlamentului, că începând de marţi curge termenul de trei zile în care poate fi depusă o moţiune de cenzură, în urma angajării răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare.

 

"Urmare a prezentării în faţa Parlamentului a proiectului de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, vă informez că începând cu data de astăzi curge termenul de 3 zile în care poate fi depusă o moţiune de cenzură, potrivit art. 114 alin. 2 din Constituţie. Totodată, reamintesc că, în situaţia în care nu se depune o moţiune de cenzură, legea privind unele măsuri fiscal-bugetare se va considera adoptată în forma în care Guvernul şi-a angajat răspunderea în această şedinţă comună'', a precizat Simonis.
El a mai spus că, în acest caz, legea se va depune la secretariatele generale ale celor două Camere în vederea exercitării de către deputaţi şi senatori a dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale.
"Termenul pentru sesizare va fi de două zile de la data depunerii potrivit dispoziţiilor legale şi regulamentare referitoare la procedura de urgenţă", a adăugat Simonis.
Premierul Marcel Ciolacu a prezentat, în şedinţă comună a Parlamentului, proiectul pentru care îşi angajează Guvernul răspunderea, menţionând că actul normativ are ca obiectiv să reducă "risipa bugetară" şi să pună punct modului în care "cei puternici şi cu foarte mulţi bani se credeau de neatins.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ