Sindicaliştii protestează la Cotroceni: Îi cerem lui Iohannis să medieze o întâlnire cu Guvernul pe legislaţia muncii

| 30 mai, 13:42

Peste 300 de sindicaliști afiliați Blocului Național Sindical (BNS) au început protestul în fața Palatului Cotroceni, fiind nemulțumiți de legislația muncii (negocieri colective, dialog social, Codul Muncii, sindicate).

"Suntem astăzi la Cotroceni și nu la Guvernul României pentru că îi cerem președintelui României Klaus Iohannis să își ia în serios prerogativele constituționale, să respecte ceea ce scrie la Constituția României. Îi cerem președintelui României în ordine: să medieze în regim de urgență o întâlnire cu Guvernul României pentru a identifica împreună cu acesta care sunt modificările cu caracter de urgență ce ar trebui să apară în legislația muncii, în legislația negocierilor colective și nu în ultimul rând în legislația care dă posibilitatea lucrătorilor să își apere drepturile prin exercitarea dreptului la grevă. De asemenea, îi cerem președintelui să someze Guvernul României astfel încât acesta să își respecte obligațiile legale pe care le are", a afirmat președintele BNS, Dumitru Costin, potrivit Agerpres.

La inițiativa civică susținută de BNS de modificare a Codului Muncii, nici Guvernul Ponta și nici Guvernul Cioloș nu au respectat prevederile legale.

"Legea spune că atunci când există o inițiativă legislativă care vine de la parlamentari sau de la cetățeni, așa cum este cazul nostru, Guvernul României are obligația de a emite un punct de vedere juridic și tehnic privitor la aceea ințiativă legislativă. Trebuie să știți că în ciuda solicitărilor scrise ale președintelui Comisiei de Muncă de la Camera Deputaților, nici Ponta și nici Cioloș nu au dat curs acestei obligații legale", a subliniat Dumitru Costin.

Acesta a mai spus că îi cere președintelui României să meargă în Parlament și să adreseze un mesaj privitor la nevoia de a dezbate și aproba cu maximă rapiditate proiectele de modificări legislative care zac în Parlament de aproape doi ani.

Sindicaliști afiliați Blocului Național Sindical pichetează, luni, Palatul Cotroceni, respectiv sediul Președinției.

În data de 24 mai, liderii Blocului Național Sindical au anunțat că vor începe mai multe acțiuni de protest în perioada următoare, la Palatul Cotroceni, pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Seria protestelor a fost deschisă pe 25 mai de sindicatele din industria de apărare, care au pichetat sediul Președinției, împreună cu organizațiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ