Sindicate: Rezultatele la definitivat, consecinţa politicii guvernelor din ultimii 23 de ani

| 23 iul, 2013

Rezultatele la examenul de definitivat din acest an sunt cele previzibile, "având în vedere faptul că în ultimii 23 de ani politica guvernelor faţă de salarizarea din învăţământ a fost iresponsabilă", se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

"Salariile foarte mici din acest domeniu au făcut ca, an de an, numărul tinerilor cu vocaţie pentru meseria de dascăl care să se îndrepte către învăţământ să scadă, şi astfel au pătruns în sistem oameni care nu au nicio tangenţă cu această nobilă profesie. De asemenea, o altă cauză a rezultatelor slabe o reprezintă carenţele majore în ceea ce priveşte formarea iniţială a viitorilor dascăli. Facultăţile de profil nu pun accent pe materiile de bază de care au nevoie viitoarele cadre didactice, cum ar fi metodica predării disciplinelor fundamentale", se arată în comunicatul citat.

Conducerea FSLI trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte salarizarea din sistemul de învăţământ, considerând că singura soluţie pentru a avea profesori bine pregătiţi este aceea de a se adopta o lege a salarizării pentru personalul din educaţie, astfel încât salariile să devină motivante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ