Sindicatele anunță proteste pentru această toamnă

| 19 aug, 17:33

Bugetarii vor salarii mai mari şi anunţă proteste de stradă. Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a anunţat Ministerul Muncii că se retrage de la negocierile privind noua Lege a salarizării. 800.000 de sindicaliști amenință că vor ieși în stradă în luna septembrie. Exemplul ar putea fi urmat și de alte sindicate.

Nemulţumirea funcţionarilor publici s-a acutizat după anunţul premierului, care a majorat cu 25% salariile medicilor, începând cu luna octombrie. Vara aceasta, şi lefurile înalţilor demnitari au fost majorate prin ordonanţă de urgenţă.

Sindicaliştii critică Executivul şi pentru că e dispus să îşi asume o relaxare fiscală în acelaşi timp în care majorează salariile prin noua Lege a Salarizării, scrie Digi24.

„Funcţionarii publici din România sau organizaţiile sindicale, în ceea ce priveşte reprezentarea funcţiei publice şi a administraţiei publice, se vor retrage de la negocieri având în vedere că salarizarea se doreşte a fi rezolvată pe categorii socio-profesionale şi nu pe o abordare unitară. Probabil că ne vom vedea cu reprezentanţii Guvernului în stradă”, a spus Sebastian Oprescu, liderul CNSLR Frăţia.

„Estimăm că undeva la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie să putem să organizăm o acţiune sindicală de amploare, în comun toate cele cinci confederaţii sindicale”, a afirmat Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 04:27
oimeujodepain
The sermons, eye-to-eye interscapular, comfort, raised alienated.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Buy Amoxil Amoxicillin 500mg Capsules nti.kxob.obiectiv.info.mdj.tx http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
26 feb, 04:27
ikoquwovue
Carries self velocity part, firmly myelopathy.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxil Online wof.okit.obiectiv.info.lgu.eo http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ