CCR: OUG prin care s-a modificat Statutul funcţionarilor publici încalcă dreptul fundamental la muncă

| 07 mai, 19:19

Curtea Constituțională a decis, joi, că ordonanţa de urgenţă a Guvernului referitoare la modificarea Legii numărul 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici este neconstituţională, deoarece încalcă dreptul fundamental la muncă.

Articolul 4 al OUG stabilește că în perioada de preaviz, dacă in cadrul autorităţii sau instituţiei publice există funcţii publice vacante corespunzătoare, aceasta poate să le pună la dispoziţia funcţionarilor publici.

În același text se stipulează "dacă nu există funcţii publice vacante corespunzătoare în cadrul autorităţii sau instituţiei publice, autoritatea ori instituţia publică poate solicita Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în perioada de preaviz, lista funcţiilor publice vacante. În cazul în care există o funcţie publică vacantă corespunzătoare, funcţionarul public poate fi transferat în interesul serviciului sau la cerere, pe baza acordului conducătorului autorităţii sau instituţiei publice unde se realizează transferul".

Judecătorii  constituţionali au admis excepţia şi au constatat că ordonanţa de urgenţă pentru modificarea statutului funcţionarilor publici este neconstituţională în totalitate, nu doar articolul reclamat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ