Singurul obiectiv al lui Crin Antonescu – să rupă USL cu mâna PSD

| 02 noi, 2013

Crin Antonescu a ieșit din nou acum două seri la TV pentru a-și ataca aliatul de la Guvernare și pentru a genera haos în interiorul Uniunii Social Liberale. Având o dorință de distrugere cum rar a mai fost întâlnită de la Traian Băsescu până acum, Antonescu demonstrează cu fiecare ieșire publică faptul că își dorește să incite la scandal și lansează în continuu provocări menite să determine ruperea USL.

Planul președintelui PNL este unul simplu și ușor de descifrat. Prin numeroasele săgeți trimise în direcția Executivului și a premierului Victor Ponta se dorește generarea de reacții adverse, contraproductive, la nivelul Uniunii, pentru ca PSD să fie acuzat că a determinat ruperea alianței. În realitate, liberalii sunt cei care presează în direcția înșelării așteptărilor electoratului USL.

Încercarea lui Antonescu de a obține răspunsuri pe măsură de agresive din partea prim-ministrului a eșuat însă de fiecare dată. Victor Ponta a decis să joace cartea cooperării și să depună toate eforturile pentru a se raporta constructiv și pozitiv la Crin Antonescu. Această linie „pacifistă” este una care nu convine liderului PNL, pentru că nu-i permite să-și asume o imagine de om de stat înțelept și produce un efect de bumerang – toate atacurile pe care Antonescu le lansează se întorc împotriva sa, deoarece convinge electoratul USL din ce în ce mai mult că liberalii vor să rupă înțelegerea și vor să genereze instabilitate.

Criticile președintelui Senatului de la ultima participare la TV sunt extrem de dure față de un partener de guvernare și se răsfrâng și asupra aparatului PNL. Faptul că Antonescu crede că evoluția proastă a actualei guvernări afectează șansele sale la alegerile prezidențiale și că acest fapt îl “dezamăgește” este o dovadă clară a egoismului și politicianismului. Dacă șansele sale de a ajung președinte primează față de stabilitatea guvernamentală și față de interesul național, atunci Antonescu nu este un personaj pe are românii ar vrea să-l vadă la Cotroceni.

Mai mult, contrastul pe care șeful liberal încearcă să-l facă vis-a-vis de Victor Ponta arată o reală teamă față de premier și îngrijorare pentru că acesta nu “mușcă momeala”. Prim-ministrul a declarat de nenumărate ori că nu comentează și nu îl interesează atacurile – nici cele venite din partea lui Traian Băsescu, nici cele din partea corespondentului său Crin Antonescu în cadrul USL.

Mai mult – toate grijile pe care și le face Crin Antonescu despre faptul că nu va fi el candidatul USL la prezidențiale reflectă o stare de paranoia. Victor Ponta a exclus întotdeauna posibilitatea candidaturii la președinție, afirmând că prioritatea sa este Guvernul și starea României.

Desigur, Antonescu nu s-a oprit doar la criticile aduse la adresa premierului, ci l-a luat în vizor și pe colegul său din parlament, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea. Făcând referire la Codul de conduită al parlamentarilor, liberalul a spus că USL nu a fost construit pentru “a i se pune cămașa” deputatului Remus Cernea.

 

Declarația i-a lăsat pe mulți membri ai Uniunii surprinși, pentru că a fost una total nepotrivită la adresa unui coleg cu care ar fi trebuit să fie solidar. Alegerea lui Antonescu de a lua partea lui Remus Cernea în conflictul superficial pe care acesta l-a provocat cu Valeriu Zgonea reprezintă un semnal că așteptările pozitive social-democraților de la președintele PNL trebuie să fie extrem de mici.

Lipsa de disciplină pe care o preferă Crin Antonescu – fapt dovedit și de numărul absențelor sale din Senat – evidențiază un defect de caracter pe care mulți români nu l-au văzut, dar care este extrem de important în cazul unui om care aspiră la funcția prezidențială. Crin Antonescu nu mai este un om de încredere, ci este un politician manipulator care dorește să rupă USL pentru a obține avantaje personale din lovitura de imagine dată PSD-ului. Iar acest lucru, cel mai probabil, se va vedea în decizia românilor la urne în 2014.

Tag-uri: Crin Antonescu, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 noi, 2013
Alin
Esti in eroare. Daca liberalii vroiau sa rupa alianta nu mai stateau pe ganduri pana acum la cate prostiute face Ponta fata de electoratul USL, vezi dumele cu Rosia Montana etc etc. Te asigur ca raspunsul ar fi fost mult mai dur, ce se intampla acum ar fi fost doar o copilarie, Ponta ar trebui sa fie mai atent la guvernare ca factura neatentiei nu va ezita sa apara ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ