Siria: Rebelii au arestat 45 de persoane pentru complicitate cu regimul de la Damasc

| 09 aug, 17:22
Cel puţin 45 de persoane suspectate de colaborare cu regimul lui Bashar al-Assad au fost arestate duminică de o coaliţie de grupuri rebele în nord-vestul Siriei, au anunţat insurgenţii, relatează AFP.

Acest val de arestări lansat de Frontul Naţional de Eliberare (FNL) a avut loc în provinciile Hama şi Idleb, ultimul scăpând aproape în întregime de sub controlul regimului.

"FNL a lansat o campanie în urmă cu o săptămână care a culminat (duminică) cu arestarea a 45 de susţinători ai reconcilierii şi candidaţi la alegerile municipale anunţate de regimul sirian", a declarat pentru AFP reprezentatul pentru mass-media al FNL, Adham Radoun.

În total, şaizeci de persoane au fost arestate în cadrul acestei campanii lansate în urmă cu şapte zile şi "represiunea continuă", a adăugat el.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat "arestarea a aproape 50 de persoane" în regiunile care se întind între provinciile Hama şi Idleb pentru "încercări de a încheia acorduri de reconciliere cu regimul" şi pentru participare la "întâlniri cu serviciile de informaţii".

Damascul încearcă să recucerească provincia Idleb şi partea controlată de rebeli a provinciei Hama, după ultimele sale victorii în sudul ţării. Regimul controlează în prezent aproape două treimi din teritoriul sirian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ