Site-ul Apple dedicat programatorilor de aplicaţii a fost piratat

| 22 iul, 2013

Gigantul informatic american Apple i-a avertizat pe dezvoltatorii de aplicaţii pentru produsele sale că site-ul său dedicat acestora a făcut obiectul unui atac cibernetic şi că este posibil ca unele informaţii să fi fost sustrase, relatează luni AFP.

"Un intrus a încercat să acceseze date cu caracter personal privind dezvoltatorii înregistraţi pe site-ul nostru", a indicat Apple într-un mesaj publicat pe site-ul său.

În reacţie la atacul informatic, grupul afirmă că a blocat site-ul pentru a "revizui complet" sistemele sale dedicate programatorilor, prin actualizarea software-ului şi reconstruirea bazei sale de date.

Apple a declarat că date personale "sensibile" de pe site-ul vizat de atac sunt criptate şi că hackerii nu ar fi putut avea acces la ele, avertizând totuşi că piraţii "ar fi putut avea acces la unele nume, adrese de e-mail sau poştale" ale unor dezvoltatori.

Potrivit companiei, informaţiile referitoare la clienţii produselor sale nu au fost afectate de acest atac cibernetic. "Ne cerem scuze pentru inconvenientele considerabile provocate de aceasta întrerupere şi credem că site-ul ar trebui să funcţioneze din nou cât de curând", se menţionează în comunicatul Apple.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ