Site-ul CCR a fost spart! Securitatea IT în instituţiile statului e la pământ

| 20 iun, 15:06

Preşedintele Curţii Constituţionale a României a anunţat, joi, că site-ul instituţie a fost ţinta unui atac al hackerilor. Incidentul a avut loc vinerea trecută, însă Valer Dornean a venit cu explicaţii după aproape o săptămână, pe fondul isteriei naţionale privind "războiul cibernetic". SRI a atras atenţia că majoritatea instituţiilor atacate nu au nici măcar măsuri elementare de protecţie a sistemelor şi a datelor pe care le gestionează.

"Vineri (14 iunie - N.R.) site-ul CCR a fost spart, virusat, începând din acea zi am închis pagina noastră de internet, regretăm acest episod. Fac precizarea că efectele puteau fi, cel mult, de virusare, pentru că în rest în bazele noastre de date nu erau decât date oficiale pe care le cunosc toţi", a afirmat Dornean.

Din păcate, comunicarea cu cei care au nevoie de datete CCR va fi îngreunată pentru o perioadă de timp nedeterminată, pentru că este vorba de reconstruirea site-ului. În tot acest timp, Monitorul Oficial va distribui comunicările oficiale ale CCR.

Site-ul CCR a fost tinta unui atac informatic in data de 14 iunie. Surse contactate de Agerpres au declarat că membrii conducerii CCR au fost avertizaţi încă de anul trecut că sistemul informatic este învechit şi vulnerabil în faţa noilor metode de atac cibernetic, însă "recomandările făcute de instituţiile specializate ale statului nu au fost implementate".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ