Soția lui Relu Fenechiu a reușit blocarea executării silite a prejudiciului din dosarul Transformatorul

| 26 mai, 08:39

Mariana Fenechiu a reuşit să blocheze executarea silită a prejudiciului din dosarul Transformatorul. Femeia susţine că întreaga avere a fostului liberal a fost dobândită după căsătoria cu ea şi a cerut efectuarea partajului. Mariana susţine că 50% din averea lui Fenechiu ar trebui să îi revină.

Relu Fenechiu şi-a unit destinele cu fosta cântăreaţă de muzică populară Mariana Ivan în 2007, la Viena. Fericirea celor doi soţi a fost spulberată însă la începutul anului trecut, când fostul ministru al transporturilor a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Transformatorul. Prejudiciul pe care societatea Servicii Energetice Moldova îl are de recuperat de la cei şase inculpaţi se ridică la 58 de milioane de lei. 

Cu toate acestea, magistraţii judecătoriei Iaşi au decis să suspende executarea silită în cazul lui Relu Fenechiu. Totul după ce soţia acestuia a contestat măsura pe motiv că nu a fost efectuat încă partajul. Mariana susţine că întreaga avere a fostului ministru liberal a fost dobândită după căsătoria cu ea, motiv pentru care are dreptul să primească 50% din banii lui Fenechiu. 

Potrivit declaraţiei de avere din 2013, soţii Fenechiu deţin şase parcele de teren intravilan. Trei dintre acestea se află în Iaşi şi însumează 5000 de metri pătraţi. Fenechiu mai are 10.000 de metri pătraţi de pământ şi în Roşia Montană. În plus, fostul ministru mai deţine un apartament, trei case de locuit, două de vacanţă, trei maşini de lux şi bijuterii de 80 de mii de euro. 

Mariana Fenechiu a susţinut că nu are nicio sursă de venit după condamnarea soţului ei şi a cerut chiar judecătoriulor acordarea unui ajutor public judiciar pentru a susţine cheltuielile cauzate de proces. Fosta cântăreaţă de muzică populară a declarat în faţa instanţei că vrea să vândă o parte din propietăţile familiei pentru a-şi putea întreţine fiul de şase ani pe care îl are cu politicianul. Femeia doreşte să scape şi unul dintre bolizii fostului ministru, care ar valoara 30.000 de euro. Maşina nu a putut fi însă găsită de executori şi a fost dată în urmărire de poliţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ