Soacra lui Vlad Moisescu, audiată la DNA în dosarul primarului Andrei Chiliman

| 24 iun, 10:52

Soacra lui Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, cercetat în dosarul lui Andrei Chiliman, s-a prezentat miercuri dimineaţă la sediul DNA Ploieşti pentru a fi audiată.

În urma percheziţiilor făcute la domiciliul fostului trezorier al PNL, procurorii anticorupție ar fi descoperit un contract de împrumut încheiat în 2009 între soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, și soția acestuia. Concret, soacra și-ar fi împrumutat fiica cu suma de 3 miliarde de lei noi, adică aproximativ 670 de milioane de euro.

Procurorii bănuiesc că acest împrumut este unul fictiv şi ar fi încercat să mascheze mita primită de gruparea Moisescu - Chiliman, în urma contractelor din bani publici de la Primăria Sectorului 1, din ultimii nouă ani. Banii ar fi fost sustraşi în urma lucrărilor de asfaltare, de reabilitare termică şi consultanţă fictivă.

Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, cercetat în dosarul lui Andrei Chiliman, a declarat, marţi, că împrumutul de 670 de milioane de euro pe care soacra sa l-ar fi acordat fiicei sale este o eroare materială şi că nu a încercat să asundă nimic la percheziţii.

"Este o eroare materială de denominare, din lei vechi in lei noi care nu are nicio legătură cu Primăria sectorului 1. Nu are niciun fel de problema, dar asa s-a gresit. 3 miliarde lei noi in numerar e ceva imposibil. Se va lămuri. Nu am incercat sa ascund absolut nimic. Totul a fost la vedere, percheziţia a fost normală. Am prezentat totul cu bună-credinta, nu a fost niciun fel de problema", a spus Moisescu.

Flavia Ciocodei, soacra lui Moisescu, are 71 de ani, locuieşte într-un cartier central al Capitalei şi spune că habar nu are de împrumutul de peste jumătate de miliard de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ