Soarta lui Tudorel Toader, decisă miercuri de PSD. Cine ar putea fi noul ministru al Justiţiei

| 17 apr, 11:59

Soarta ministrului Justuției, Tudorel Toader, este decisă miercuri de PSD, care se reunește în Comiterul Executiv, la ora 12:00. În plus, și moțiunea împotriva ministrului Justiției ar putea fi votată în Senat.

Surse politice au afirmat, pentru Realitatea TV, că soarta ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, va fi tranşată miercuri, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, convocată de Liviu Dragnea. Şeful social-democraţuilor n-a renunțat la speranța că, în ultima clipă, Tudorel Toader și Viorica Dăncilă vor da ordonanțele pe justiţie.

Potrivit surselor politice citate de Realitatea TV, pentru şedinţa de miercuri a CEx PSD s-ar fi vehiculat şi numele potenţialilor înlocuitori ai lui Tudorel Toader.

Şansele cele mai mari, potrivit surselor citate, le-ar avea Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în guvernul Victor Ponta şi preşedinte al Comisiei Juridice din Senat. Alte nume invocate sunt Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae, doi dintre cei mai vocali apărători ai modificărilor aduse legilor Justiţiei.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte miercuri, 17 aprilie, de la ora 12:00. Oficial, conducerea PSD urmează să ia în discuţie o remaniere guvernamentală, miniştrii Plumb şi Intotero urmând să părăsească funcţiile de miniştri pentru a candida la europarlamentare.

În plus, moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader ar putea fi dezbătută și votată miercuri în Senat, chiar în ziua în care este programată și ședința a Comitetului Executiv al PSD care are pe agendă inclusiv remanierea ministrului Justiției, au declarat surse social-democrate pentru G4Media.ro.

Decizia vine la o zi după ce Comitetul liderilor grupurilor parlamentare din Senat a decis amânarea pentru 6 mai a dezbaterii şi votului în cazul moțiunii simple depuse de PNL și USR împotriva lui Tudorel Toader, înregistrându-se astfel a treia amânare a dezbaterii acestei moțiuni, în condițiile în care PSD a anunțat public că nu îl va susține pe Tudorel Toader.

Ultima amânare a avut loc miercurea trecută, când ministrul Justiției a fost prezent în sala de plen şi i-a aşteptat pe senatori aproximativ 15 minute.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Claudiu Manda, a declarat că amânarea dezbaterii asupra moţiunii simple pe justiţie a fost solicitată de grupul PSD, deoarece în cadrul grupului există păreri pro şi contra în privinţa votului, iar senatorii partidului trebuie să se „edifice” în privinţa poziţiei pe care o vor avea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ