Soarta TVR a fost decisă: Insolvenţa

| 03 mar, 14:37

Televiziunea Romana (TVR) ar putea demara procedura intrarii in insolventa intr-o luna, decizia politica in acest sens fiind deja luata, au declarat surse guvernamentale.

Exista deja o intelegere la nivel gurvernamental si parlamentar pentru modificarea legislatiei, astfel incat TVR sa poata demara procedura insolventei. Modificarile ar putea intra saptamana viitoare in dezbatere, in regim de urgenta, la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, urmand sa fie adoptate in plen in circa 2-3 saptamani. Sursele HotNews.ro spun ca insolventa este inevitabila, in conditiile in care problemele financiare au adus TVR in zona incapacitatii de plata.

  • Cum va fi modificata legislatia

Intre reprezentantii Ministerului Finantelor si parlamentarii comisiilor de specialitate din Parlament au avut loc o serie de discutii legate de modul in care poate fi modificata legislatia in asa fel incat TVR sa poata intra in insolventa. Initial, s-a pus problema modificarii Legii Insolventei 85/2014 si a Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune. In cele din urma, s-ar fi ajuns la concluzia ca este suficienta doar modificarea Legii 41/1994, in sensul extinderii atributiilor Consiliului de Administratie al TVR. Practic, articolul 27 din Legea 41/1994 va fi modificat si completat astfel incat Consiliul de Administratie sa aiba noi atributii. In urma modificarilor, va putea decide intrarea TVR in procedura de insolventa, exclusiv in vederea reorganizarii. Adica, este exclusa posibilitatea solicitarii falimentului. Teoretic, dupa intrarea in insolventa, conducerea TVR va mai avea atributii de control doar asupra politicii editoriale. De partea economica se vor ocupa administratorul judiciar si administratorul special.

Cititi mai mult pe hotnews.ro

Tag-uri: insolvență, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ