SOCI 2014. Cel mai exotic concurent vine din Tonga

| 07 feb, 2014

SOCI 2014. Fuahea Semi a atras simpatia iubitorilor de sport după ce a devenit primul reprezentant al statului Tonga la Jocurile Olimpice de iarnă, însă el este şi un excentric, alegând să îşi schimbe numele în Bruno Banani, denumirea sponsorului său, o firmă producătoare de îmbrăcăminte şi de lenjerie intimă.

SOCI 2014. Banani, în vârstă de 26 de ani, născut în Tonga, un arhipelag în Oceanul Pacific, nu a văzut zăpada până în 2009, când a avut prima coborâre pe pista de bob şi sanie la Altenberg, în Germania, se arată într-un material realizat de AFP.

Însă acest sportiv a obţinut între timp câteva rezultate satisfăcătoare în circuitul mondial, cum ar fi locul 28 ocupat la Mondialele din 2013.

Descoperirea sa este de poveste. Prinţesa Salote Mafile'o Pilovelu Tuita a fost cea care, după o întâlnire în staţiunea Saint-Moritz cu Albert II de Monaco, s-a hotărât să înfiinţeze o federaţie de sanie în Tonga. Pentru a recruta sportivi, prinţesa a organizat o selecţie dintre jucătorii de rugby, descoperindu-l astfel pe Banani.

Bruno Banani este primul reprezentant al statului Tonga la Jocurile Olimpice de iarnă, dar şi primul participant la JO care poartă numele unei firme.

 

Citeste mai mult pe RTV.NET.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ