SOCI. Măsură politică EXTREMĂ a ruşilor legată de JO de la Soci

| 07 feb, 2014

SOCI. Comitetul Olimpic rus a interzis accesul unor activişti politici ruşi la Jocurile Olimpice de la SOCI, cărora nu le-a eliberat "paşapoartele olimpice". Spectatori care cumpără bilete au nevoie de aceste "paşapoartele olimpice" pentru a avea acces la evenimentele sportive de la SOCI.

SOCI. Autorităţile ruse au motivat introducerea "paşapoartelor olimpice" prin măsurile de securitate decise pentru Jocurile Olimpice, care au loc la SOCI, în apropierea Caucazului, o zonă marcată de instabilitate şi terorism, relatează The New York Times.

Astfel, toţi spectatorii care doresc să participe la Jocurile Olimpice de lA SOCI sunt obligaţi să se înregistreze online, iar ulterior să ridice un document de la aeroport sau de la un centru special, accesul la evenimentele sportive nefiind asigurat doar de bilet.

Printre activiştii politici care au căzut "victime" măsurilor antiterorism introduse de autorităţile ruse pentru a preveni eventuale atacuri la Jocurile Olimpice de la SOCI se află Nikolai Levshits, membru al opoziţiei. El a depus o plângere împotriva organizatorilor Jocurilor Olimpice de la SOCI şi a afirmat că prin decizia de a refuza eliberarea documentelor de trecere pentru spectatori Comitetul Olimpic rus încalcă prevederile privind discriminarea din Carta Olimpică.

"Este pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice când sunt necesare documente suplimentare, în afara biletului, pentru accesul la evenimentele sportive", a declarat Levshits. El a relatat că site-ul care procesează înregistrările spectatorilor i-a respins aplicaţia şi a acuzat că autorităţile au întocmit o "listă neagră" cu activiştii indezirabili. Unul dintre administratorii sistemului care înregistrează aplicaţiile spectatorilor a afirmat însă că refuzul este motivat cel mai probabil de raţiuni de securitate, adăugând că organizatorii Jocurilor Olimpice de la SOCI nu sunt obligaţi să ofere explicaţii pentru aceste cazuri.

Măsura l-a vizat şi pe Aleksandr Baturin, membru al partidului de opoziţie Solidaritatea, care a susţinut candidatura la preşedinţia Rusiei a fostului campion de şah Gari Kasparov.

De asemenea, luna trecută autorităţile i-au refuzat documentul de trecere lui Semion Simonov, membru al organizaţiei neguvernamentale Memorial, care a oferit asistenţă juridică muncitorilor imigranţi implicaţi în construirea satelor olimpice de la SOCI.

Tag-uri: JO 2014 Soci, Soci
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ