Social-democraţii se reunesc în Comitet Executiv Naţional la Tulcea

| 21 sep, 09:48

Social-democraţii se reunesc, joi, la Murighiol, judeţul Tulcea, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, principalul punct pe ordinea de zi fiind organizarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Potrivit preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, se vor analiza nivelul de organizare în fiecare judeţ al campaniei electorale, stadiul propunerilor privind candidaturile pentru Parlament şi acţiunile pe care social-democraţii urmează să le desfăşoare până la scrutin. 

Un alt punct de pe agenda CExN este programul de guvernare al PSD care, potrivit lui Dragnea, este finalizat, urmând a fi publicat pe părţi. 

"Decizia mea pe care o să le-o transmit şi sper să primesc susţinerea de la colegii din CExN este să nu prezentăm tot programul o dată, pentru că ne interesează ca el să fie cunoscut şi înţeles de cât mai mulţi români, drept pentru care o să începem să-l prezentăm secvenţial. Nu vrem să venim cu tot materialul o dată, pentru că este o cantitate foarte mare de informaţii, chiar dacă mi-au zis mulţi colegi că există riscul ca o parte din acest program să fie plagiat dacă îl prezentăm secvenţial, dar nu asta mă interesează", a spus preşedintele PSD. 

Liderul social-democraţilor preconizează finalizarea listelor de candidaturi pentru parlamentare până la 15 octombrie şi a precizat că acestea vor fi profesionalizate şi vor avea totodată "o prezenţă serioasă" a tinerilor şi femeilor, dar şi a persoanelor cu dizabilităţi. 

"Cu o mare parte dintre judeţe am discutat, am avut o discuţie informală. Cred că maximum până la 15 octombrie listele trebuie finalizate, pentru ca fiecare candidat care ştie că este pe un loc eligibil sau cvasi-eligibil să se implice serios în campania electorală alături de membrii de partid în toate organizaţiile. (...) Nu există o categorie anume care va fi exclusă din rândul candidaţilor, în schimb vom găsi multe nume noi. Vor fi liste profesionalizate în funcţie de comisiile de specialitate ale Parlamentului şi, de asemenea, o prezenţă serioasă a tinerilor şi femeilor pe aceste liste", a susţinut Dragnea. 

El a adăugat că în România există peste 700.000 de persoane cu dizabilităţi şi niciun parlamentar care să le reprezinte. "Partidul Social Democrat va corecta această nedreptate şi va rezolva o mare problemă de reprezentativitate a democraţiei din România", a completat liderul PSD. 

Dragnea a mai anunţat, săptămâna aceasta, că PSD va merge singur la alegerile parlamentare şi va face alianţe după scrutin. 

"Decizia a fost luată să mergem singuri în aceste alegeri, aşa cum au dorit toţi membrii de partid, aşa cum mi-am dorit şi eu. Dar, în acelaşi timp, am şi evaluat împreună cu alte partide şi am exploatat această posibilitate şi concluzia şi a mea şi a lor este că cea mai bună variantă este să facem alianţă după alegeri, o alianţă de guvernare", a precizat el. 

La începutul lunii septembrie, Liviu Dragnea anunţa convocarea Comitetului Executiv, la care să se discute şi situaţia fostului premier Victor Ponta privind o candidatură la parlamentare. Dragnea a argumentat atunci că "Victor Ponta este un caz special", pentru că a fost prim-ministru şi pentru că a făcut ca ţara să se dezvolte mai mult decât în alte perioade post-decembriste. 

După o discuţie pe care a avut-o pe 12 septembrie cu Victor Ponta, Liviu Dragnea a anunţat că fostul premier se va ocupa de partea de finanţe publice din programul de guvernare. 

"Am discutat despre partid, despre ce se întâmplă în ţară. Ne mai uităm şi noi cu atenţie la ceea ce s-a întâmplat astăzi, la ce se va întâmpla zilele următoare cu Guvernul tehnocrat. Şi, sigur, că am vorbit şi despre partid, despre campanie, despre liste, tot ceea ce discutăm de-a lungul anilor. I-am cerut lui Victor să se ocupe de partea de finanţe publice şi cu toate celelalte chestiuni adiacente din programul de guvernare. Cred că este cel mai îndreptăţit să o facă şi a acceptat şi cred că o să discutăm liniile principale sau tot programul de guvernare la Comitetul Executiv Naţional. Cred că este firesc ca primii care află propunerea noastră pentru România să fie preşedinţii de organizaţii şi restul membrilor din CExN", a precizat cu acel prilej liderul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ