Socol: Guvernul îi protejează pe români. Clauzele abuzive ale băncilor pot fi denunţate

| 26 sep, 2013

Cristian Socol, consilierul personal al premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, susţine că decizia Guvernului de a adopta măsura de denunţare a clauzelor abuzive din contractele de prestări servicii vine să facă dreptate românilor care au credite la bănci.

''Guvernul îi protejează pe români. Clauzele abuzive ale băncilor pot fi denunţate. Guvernul a acţionat conform regulilor jocului, intervenind în momentul în care au fost constatate nereguli cu privire la abuzuri ale unor bănci. Executivul a decis să nu mai amâne o decizie în acest sens, făcând posibilă denunţarea clauzelor abuzive din contractele de prestări servicii, inclusiv creditele bancare, începând cu data de 1 octombrie. Astfel, s-a făcut dreptate cetăţenilor care au fost abuzaţi în relaţia cu băncile. Suntem de acord că instituţiile bancare trebuie susţinute, însă nu pot fi acceptate clauze contractuale abuzive'', a declarat, astăzi, Cristian Socol, citat de Agerpres.

Începând din 1 octombrie vor intra în vigoare dispoziţiile art.12 şi 13 din Legea nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, astfel cum au fost modificate prin Legea nr.76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Aceste dispoziţii se referă la posibilitatea reprezentanţilor împuterniciţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor sau ai asociaţiilor pentru protecţia consumatorilor de a chema în judecată pe profesionistul care utilizează contracte de adeziune ce conţin clauze abuzive, pentru ca instanţa să dispună încetarea folosirii acestora, precum şi modificarea contractelor aflate în curs de executare, prin eliminarea clauzelor abuzive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ