Şocul anafilactic - informaţii importante pentru părinţi

| 13 feb, 2014

Unul dintre cosmarurile vietii de parinte este socul anafilactic, o reactie alergica grava, cu dezvoltare rapida. Denumita si anafilaxie, aceasta reactie apare atunci cand sistemul imunitar confunda o substanta, de altfel inofensiva, cu un „invadator“ periculos si o trateaza ca pe o amenintare grava in momentul in care ea patrunde in organism.

In consecinta, incepe sa se apere eliberand histamina, care, la randul ei, da nastere unei serii de simptome - unele dintre ele putand fi fatale pentru micutul tau.

In general, bebelusii sub 6 luni nu sunt in pericol de anafilaxie, pentru ca, pana la aceasta varsta, nu sunt expusi la prea multe substante cu potential alergenic - cel mai adesea, socul anafilactic e cauzat de o alergie alimentara, iar trecerea la hrana solida se face dupa implinirea varstei de 6 luni.

De asemenea, e nevoie de cateva expuneri repetate la un anumit alergen pentru ca organismul sa intre in criza, asa ca poate dura ceva timp pana cand puiul tau sa dezvolte o alergie (poti incepe sa te pregatesti pentru asta cand copilul e suficient de mare ca sa invete sa mearga). Cu toate acestea, au existat cazuri de soc anafilactic si la bebelusi de o luna, precum si la copii care nu mai fusesera expusi inainte la alergenul respectiv.

Aceste simptome includ:

- umflarea fetei, limbii, buzelor, gatului sau a pielii din alte alte zone ale corpului;

- respiratie suflanta sau suieratoare (wheezing) ori alte dificultati respiratorii;

- puls rapid si batai neregulate ale inimii;

- urticarie ori un alt tip de eruptii cutanate;

- pierderea cunostintei;

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.

 

Tag-uri: Şoc anafilactic
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ