Solicitarea DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de Darius Vâlcov, amânată pentru a cincea oară

| 27 aug, 19:15

Tribunalul Olt a amânat, joi, pentru a cincea oară, judecarea unei solicitări a DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov şi alţi opt inculpaţi, între care fostul primar din Slatina Minel Prina, într-un dosar privind fapte de corupţie.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Olt, judecătorii au dispus la termenul de joi amânarea cauzei pentru a se ataşa noi documente, dar şi din lipsă de apărare.

Aceasta este cea de-a cincea amânare dată de magistraţii Tribunalului Olt în cazul solicitării DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina Minel Prina, preşedintele Consiliului Jude?ean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele CJ Marius Oprescu, soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu, ?i oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurenţiu Şerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa.

Sursele citate au precizat că următorul termen în această cauză a fost stabilit pentru 10 septembrie.

Primul termen în acest caz a avut loc în 23 iulie.

Solicitarea DNA de redeschidere a urmăririi penale într-un nou dosar vine după ce în 2012, Nicolae Stan, fost deputat de Olt şi fost primar al comunei Coloneşti, a reclamat la DNA fapte de corupţie privind contracte încheiate de Primăria Slatina, în perioada în care Darius Vâlcov era primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Laurenţiu Şerban, Ovidiu Ramba ?i Bogdan Langa. Procurorii anticorupţie din Craiova au dispus netrimiterea în judecată, în urma sesizărilor făcute de Nicolae Stan. El a atacat decizia procurorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, în 2014, a respins plângerea şi l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată. 

Darius Vâlcov, fost ministru, fost primar al Slatinei şi fost senator, este urmărit penal pentru fapte de corupţie în trei dosare, în unul dintre acestea fiind trimis în judecată.

Vâlcov este cercetat sub control judiciar în primul dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. În acest dosar, el a fost arestat pereventiv în 2 aprilie, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. În 20 mai, el a fost trimis în judecată în acest dosar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ