Soluția UIMITOARE prin care îți amintești lucrurile pe care le-ai uitat

| 29 iul, 10:50

Un somn odihnitor înaintea unui examen sau înaintea unei zile dificile la serviciu este o recomandare ce merită urmată. Un nou studiu explică de ce somnul are efecte benefice asupra abilităţii noastre de a ne aminti lucruri.

O cercetare realizată de specialiştii de la Universitatea Exeter din Marea Britanie sugerează că somnul ajută din două puncte de vedere. În primul rând, ne ajută să ”protejăm” amintirile astfel încât să nu le uităm, iar în al doilea rând face accesarea amintirilor mai facilă.

Psihologul Nicholas Dumay a ajuns la această concluzie după ce a analizat cât de bine ne putem aminti cuvinte inventate.

Citeşte şi:  La ce oră este cel mai bine să începem programul de lucru? Iată sfatul experţilor


Specialiştii i-au învăţat pe participanţii la studiu anumite pe care i-au rugat să le repete. După 12 ore, în care unii au dormit, iar alţii nu, cercetătorii i-au rugat să le spună dacă îşi mai amintesc respectivele cuvinte, scrie descopera.

Cei care au dormit au fost mai predispuşi să îşi amintească cuvintele inventate. Mai mult, ei au reuşit să le reproducă mai bine după 12 ore de somn decât chiar după ce le auziseră şi învăţaseră pentru prima dată. Acest lucru sugerează că somnul ne poate ajuta să accesăm amintiri pe care nu le puteam accesa înainte de a ne odihni.

”Somnul aproape că dublează şansa de a ne aminti materiale pe care înainte nu le puteam reproduce. Impulsul accesării memoriei după somn sugerează că unele amintiri sunt întărite peste noapte”, spune Dumay.

Alte studii recente au indicat faptul că o pierderea unei nopţi de somn ne-ar putea altera genele şi ar putea duce chiar la declanşarea bolii Alzheimer.

Dumay este de părere că impulsul dat de somn se produce în hipocamp, care procesează şi reia amintirile codate cât timp ne odihnim. Practic, în timp ce dormim sunt reluate experienţele de care am avut parte în timpul zilei.

Tag-uri: amintiri, somn
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 15:01
sorin
Cauti ceva nou?
Cauti ceva nou? Echipa noastra te asteapta sa incepi cel mai performant si mai nou sistem prin care sa reusesti sa castigi bani mai multi decat ai reusit pana acum! Noi te ajutam sa obtii rezultate si sa fii multumit! Te vei convinge ca activitatea este foarte simpla si interesanta! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
29 iul, 14:03
maria
OFERTA
sellectăm dezvoltatori afacere !!! Locuri limitate !! Ofertă de muncă !! Proiect nou part-time direct pe internet !! Acest proiect vizează piața americană de cărți electronice Oferim curs gratuit și complet de instruire sub forma unor lecții prin email Se oferă contract de comision Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de către EPUBLISHERS.SRL Cerințe: Cunoștințe minime pc Timp de lucru 2-3 ore pe zi Dacă doriți să colaborăm, vă rog trimiteți un mail cu textul ''info'' [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ