Sondaj: apartamentele cu trei camere, cele mai căutate de bucureşteni

| 10 mai, 2013

Cele mai căutate locuinţe de bucureşteni sunt apartamentele cu trei camere, anunţă Răzvan Muntean, directorul general al portalului imopedia.ro, citat de Agerpres. Viitorii proprietari doresc să achiziţioneze locuinţele prin Programul "Prima Casă".

Datele portalului imopedia.ro arată că 43% dintre bucureştenii dornici să cumpere un apartament caută proprietăţi cu trei camere, în timp ce 35% vor unul cu două camere, iar 11% se gândesc la o garsonieră. De asemenea, există şi un procent de 9% dintre locuitorii Capitalei care ar dori să se mute într-un apartament cu patru camere.

Comparativ cu anii de "boom imobiliar" în care românii căutau mai degrabă garsoniere şi apartamente cu două camere, în prezent românii profită de scăderea preţului şi vor locuinţe cu mai multe camere.

"Românii au început să vadă tot mai mult avantajele pe care le oferă o locuinţă nouă. Dacă în 2008 doar 3% dintre clienţi aveau ca primă opţiune de căutare un apartament nou, în 2013 procentajul a ajuns la 33%. Un alt factor care a dus la creşterea acestui procentaj este legat de scăderea preţurilor la locuinţele noi, preţuri foarte apropiate de cele ale apartamentelor situate în imobile vechi", a spus Răzvan Muntean.

Aproximativ un sfert dintre potenţialii cumpărători au bugete între 60.000 şi 100.000 de euro destinate cumpărării unei locuinţe. Cei mai mulţi, 65% doresc locuinţe cu preţuri mai mici de 60.000 de euro, iar 7% şi-ar permite o locuinţă la peste 100.000 de euro. Cele mai căutate zone rezidenţiale din Capitală sunt Titan, Militari, Drumul Taberei, Berceni şi Bucureştii Noi.

La Târgul Naţional Imobiliar, deschis vineri la Palatul Parlamentului, ofertele pentru locuinţe încep de la 18.000 de euro pentru o garsonieră.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ