Sondaj CURS: PSD şi PNL în scădere, câştigă teren Ponta şi Cioloş

| 21 mai, 12:34

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a lansat un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. PSD şi PNL rămân principalele forţe politce, dar şi cele care au pierdut cel mult faţă de precedentul sondaj.

Sondaj CURS arată că PSD se menţine pe primul loc în preferinţele electoratului, cu scorul de 39%, dar cu 3% mai puţin faţă de valorile indicate de sondajul CURS din ianuarie. Şi la vremea respetivă, partidul lui Liviu Dragnea avea o scădere de 1% faţă de noiembrie 2017 şi de 3,5% faţă de scorul de la alegerile din 2016.

Şi PNL a scăzut în sondaje, de la 27% în ianuarie la 25% la începutul lui mai. Pentru liberali, procentul din iarnă era similar celui obţinut în sondajul CURS din noiembrie.

ALDE, partenerii de guvernare ai PSD, ar obţine 8% din voturi, cu 1% sub procentul din ianuarie, dar cu 2% peste cel din noiembrie 2017.

USR este în uşoară creştere faţă de scorul din precedentul sondaj CURS, de la 5% la 6%.

De asemenea, UDMR se menține la 6%, în timp ce PMP-ul lui Traian Băsescu se menține la 5%, limita pragului electoral pentru intrare în Parlament.

Surpriza sondajul CURS vine din partea celor doi foşti premieri şi a partidelor pe care le conduc. Atât Victor Ponta și Pro România, cât şi Dacian Cioloș, cu Mişcarea România, au ajuns la 3%, fiecare în creştere cu 1% faţă de precedentul sondaj CURS.

Conform sondajului, peste 60% dintre respondenți au o opțiune de vot cristalizată pentru alegerile parlamentare.

Studiul a avut loc în perioada 27 aprilie – 8 mai, pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ