SONDAJ de ultimă oră. Aceasta este DOVADA refuzului unei schimbări politice majore

| 08 mar, 11:03

După 25 de ani, societatea își menține patriarhatul în sectoare decisive pentru societatea românească. Ultimul sondaj INSCOP arată că electoratul vrea mai multe femei în politică, dar nu le acordă nici încrederea schimbării și nici posibilitatea performanței în funcții de conducere, decisive.

44% din români sunt de acord ca partidele să fie obligate prin lege să crească numărul de femei promovate în posturi alese. 37% se opun și 18% nu se pronunța. Analiștii, citați de Adevărul, explică: "Nivelul ridicat de non-răspunsuri poate fi explicat pe de o parte ca un efect al conformismului social existent în jurul subiectului, iar pe de altă parte o rezultantă a faptului că tema promovării femeilor în politică printr-o modificare legislativă a fost dezbătută doar marginal".

(w670)

Despre implicarea mai mare a femeilor în viața politică, 40,3% din respondenţi consideră că lucrurile ar rămâne la fel. Un procent important din români nu consideră genul ca o variabilă definitorie pentru prestaţia oamenilor politici. 25% din respondenţi consideră că lucrurile ar merge mai bine în România dacă implicarea femeilor în politică ar fi mai ridicată. 17,2% sunt de părerea contrarie.

(w670)

47,4% din respondenţi consideră că o femeie prim-ministru nu ar schimba cu nimic lucrurile, 24,3% sunt de părere că situaţia actuală s-ar îmbunătăţi, iar 12,5% afirmă contrariul.

(w670)

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mar, 11:19
Florin Stefan
Oferta
Cea mai accesibila oferta de lucru online! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire online, de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim toate detaliile dupa ce trimiteti un mesaj cu textul ”Info” la aceasta adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ